Igrajmo se s Kukujem

Kukujev slikovni slovar

Kukujev slikovni slovar je prvi izvirni slovenski slikovni slovar za otroke. Nataša Bucik, Kaja Bucik Vavpetič in Ana Zavadlav so slovar prvič objavile leta 2008. Za ilustracije v slovarju je Ana Zavadlav leta 2006 na 7. slovenskem bienalu ilustracij prejela Smrekarjevo priznanje za poljudno-znanstveno ilustracijo. Slovar je med otroki zelo priljubljen, primeren je tako za individualno spoznavanje in učenje besed v tujem jeziku, kot za delo v skupini v vrtcu ali razredu. V letu 2014 je izšel prvi ponatis.

Kukujev slikovni slovar je uspešen tudi v tujini - doslej je izšel že v šestih izdajah in ga poznajo otroci na Kitajskem, v Italiji, Avstriji, Nemčiji in Švici:

Slovar je sedaj dosegljiv že v slovenskem, angleškem, francoskem, italijanskem, španskem, kitajskem, nemškem, retroromanskem, hrvaškem, turškem, bosanskem in srbskem jeziku.

Kukujev slikovni slovar lahko naročite na spletni strani www.emka.si, na spletni strani www.ciciklub.si ali ga poiščete v najbližji knjigarni Založbe Mladinska knjiga.

Izobraževalna zbirka

Nataša Bucik in Ana Zavadlav sta v izobraževalni zbirki IGRAJMO SE S KUKUJEM pripravili že osem didaktičnih knjižic:

Nekatere knjižice iz zbirke IGRAJMO SE S KUKUJEM poznajo tudi otroci v Indoneziji in na Kitajskem:

Pri nas doma, V mestu in Na deželi lahko naročite na spletni strani www.emka.si ali jih poiščete v najbližji knjigarni Založbe Mladinska knjiga.